Бандера, нацисти, фашисти — співпраця?..

Posted on

Документ з Нюрнберзького процесу: http://dibrov-s.livejournal.com/167597.html

Додам кілька слів.

У березні 1941 року у Німеччині було створено легіон «Нахтіґаль». За рахунок Німеччини було навчено і озброєно 600 українців, які повелися не так, як чекали того фашисти.

30-го червня 1941 року у Львові Шухевич та Бандера проголосили Акт відновлення Української державності. Від них вимагали відкликати той Акт (оголосити про відкликання), але вони відмовилися. Детальніше читайте на Вікіпедії.

Фактично, після цього, вже з кінця 1941 року, німці мали наказ всіх «бандерівців» хапати, допитувати і розстрілювати. Без суду. Про що і свідчать ці документи.

«Найцікавіше» тут те, що оті документи були надані на Нюрнберзькому процесі радянською стороною, як свідчення того, що фашисти без суду розстрілювали членів політичних організацій лише за приналежність до тих організацій.

Згадаймо також фразу Семена Руднєва «Бандеровцы бьют немцев, но они наши враги».

Іншими словами, ще під час війни, і тим більше після війни, перед Нюрнберзьким процесом, радянська сторона дуже добре знала, як саме бандерівці «співпрацювали» з фашистами.

2 Replies to “Бандера, нацисти, фашисти — співпраця?..”

  1. Дякую, ти завжди вишукуєш таке, що мені й не снилось «побачити по телевізору»; це — диво Інтернету: він повертає нас до того, що було, коли не було телевізора.

    1. Та я сам «в шокові»™ від цього. (Я ж зазвичай ділюся саме найсильнішими враженнями, на інші сил не вистачає).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.